Ирена Жотева

Ирена Жотева

Ирена Жотева е управител и собственик на HILL International Bulgaria. Става част от екипа на компания в началото на 2002 г. От 2004 е изпълнителен директор, 2009 става управляващ съдружник, а от април 2015 е собственик.
Преди това е работила като HR специалист в производствена фирма. Има магистърска степен по психология от СУ „Св. Климент Охридски“ и МВА от City University, Сиатъл, Вашинготн. От 2006 преподава в магистърската програма „Трудови пазари и развитие на човешките ресурси“ на СУ. Професионален коуч към Erickson College International, акредитиран към Международната коуч федерация (ICF). Член е на Съвета на жените в бизнеса в България.

HILL International Bulgaria е част от австрийската консултантска група HILL International GmbH с около 50 офиса в повече от 30 държави. Консултантска компания в сферата на човешките ресурси, която предлага комплексни решения за компании от различни бизнес сектори. Дейността на компанията е разделена в две основни направления: услуги за търсене и подбор на персонал и услуги, в областта на развитие на персонала и организационното развитие.