г-н Атанас Райков, Генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа и Директор телеком партньорства

г-н Атанас Райков, Генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа и Директор телеком партньорства

Атанас Райков убедено вярва в огромната сила на технологиите, които променят позитивно живота на отделния човек и на обществото.

Атанас е работил 10 години за най-голямата телекомуникационна компания в България – VIVACOM. Започва като най-младия член на екипа и по-късно става човекът, отговарящ за търговската стратегия на мобилния бизнес на компанията. Заедно с невероятния мултинационален екип на компанията, той успява за превърне VIVACOM във водещ мобилен оператор, иновативен лидер и ключов играч в изграждането на мобилни приложения в България.

Атанас се отличава с иновативния си подход, който променя отделни аспекти от мобилния пазар, както и със способността му да създава дълготрайни сътрудничества с местни и световни партньори.

На последната позиция, която заема, успява да увеличи пазарния дял на компанията от 12 на 26% само за 4 години и да удвои броя на клиентите на компанията в силно конкурентна среда и в условията на икономическата криза в страната. Като доказателство за невероятния му принос свидетелства фактът, че Атанас е избран да участва в Програмата за таланти на Виваком между 2012 и 2015, а през 2013г. колегите му го избират единодушно за най-иновативен служител на дружеството.

Атанас има бакалавърска степен от Софийски университет и магистърска степен по Управление и телекомуникации от Нов Български Университет. Участвал е в лятното училище но фондация „Фулбрайт“ и в Международния Институт за икономически и политически учения на Университета Джорджтаун през 2010г. Той е опитен оратор, член на Toastmasters International и е изнасял лекции на нас 20 събития за технологии, вкл. Mobile2Days, StartUp Next и WebIT 2013. Атанас е участвал на множество обучителни курсове в областта на управление на времето, преговорите, НЛП, изнасянето на речи и ситуационните умения, организирани от институции с международен опит като Blanchard International и Dale Carnegie.

В последните години Атанас се концентрира върху изграждането и укрепването на местните старт-ъп еко системи в България в ролята си на ментор на две от основните местни старт-ъп инициативи  – Launchub и Eleven. Заедно с това подпомага и местния екип на фондация StartUp. Атанас консултира също така няколко старт-ъп инициативи в Източна Европа със силен акцент върху мобилните услуги – Flyver (Android SDK за UAVs), pCloud (следващото поколение cloud service) и TaxiStars.

Контактът с невероятно умните и вдъхновяващи хора и екипи от старт-ъп обществата е едно от най-зареждащите и възнаграждаващите преживявания за Атанас в свободното му време, което той цени високо.

В новата си роля на Генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа и Директор телеком партньорства, Атанас е ангажиран с изграждането на вече добилата голяма популярност услуга Viber за Централна и Източна Европа и с предлагането на качествени продукти на местно ниво на милионите ползватели на Viber в региона. Целта на Viber е да подпомага потребителите да изразяват емоциите си и да споделят всички добри настроения с останалите хора, които са важни за тях по един цветен, бърз и лесен начин.

 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/atanasraykov

E-mail: Atanas@viber.com